Erzurum Hedef Lgs-Yks Projesi İl Toplantısı Yapıldı

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mücahit KORKUT başkanlığında Hedef LGS-YKS Projesi il toplantısı yapıldı.

Toplantıda alınan kararlar;

1-Öğrencilerimizin akademik olarak başarılarının artması için mümkün olduğunca hazırlık programlarına önem verilmeli. Bunun yanında sosyal yönlerinin gelişmesi için de gerekli çalışmalar düzenlenmeli.

2-Öğrenim görmekte olduğu okulda Destekleme ve Yetiştirme Kursu açılamayan öğrencilerimizin katılımlarının artması için imam hatip okullarımızdan uygun olan okullarımız kendi bünyesinde açabilmeli.

3- Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında belirlenen öğrenci sayı sınırının 16 dan 12 ye çekilmesi.

4-Okullarımızda yapılmakta olan deneme sınavlarının daha sık olarak yapılmalı,  deneme sınavı sonuçları öğrencilerimizle detaylı olarak paylaşılmalı ve eksik konular üzerinde durulmalı.

5-Görünürlük çalışmaları kapsamında okul web sitelerimiz güncel tutulmalı, reklam, afiş ve sosyal medya tanıtımları ile iyi örnek çalışmalarının duyurulmasına gereken önem verilmeli.

6-İlimizde bulunan imam hatip okullarımızdaki bölüm/program çeşitliliği azami ölçüde artırılmalı. İhtiyaç ve istekler dikkate alınarak musiki, spor, sanat çocuk gelişimi gibi bölümler açılmalı.

Yayın: 22.02.2024 - Güncelleme: 22.02.2024 10:26 - Görüntülenme: 44