Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi

a.kalkan07hotmail.com
Adres
ÜNİVERSİTE MAH. FATİH SULTAN MEHMET BUL. ERZURUM ANADOLU IMAM HATIP LISESI BLOK NO 6/2 YAKUTİYE / ERZURUM
Vizyon
Öğrencilerimizin zihninde insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlâka ve kültürel mirasa dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmaktır.
Misyon
Kültürel Mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen ve problemlere çözüm üretebilen bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
Okulumuzun Temel Değerleri 1. Sağlıklı bir din anlayışının Türkiye için gerekli olan zihniyet değişimine yardımcı olabileceğine inanırız. 2. Düşünen, sorgulayan, inancını aklıyla birleştiren öğrencilerin yetişmesine hizmet edecek yöntemlerin geliştirilmesine çalışırız. 3. Ezberci bir baskı altında alıcı bir yaklaşım değil ; konuları çözümleyici ve yorumlayıcı bir yaklaşım benimseriz.
Yatakhane Koğuşu :18
Ulaşım
Okulumuz Havuzbaşı´na yürüme mesafesinde olup, İl Merkezinden üniversite yönüne giden minibüs ve otobüslerle de okulumuza ulaşım sağlanabilmektedir.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Atatürk Üniversitesi´ne komşu bir yerleşke üzerinde kurulu olup ana binada eğitim öğretime devam edilmektedir. Yerleşkemizde ayrıca bir adet pansiyon, bir adet spor salonu ve bir adet de uygulama camimiz mevcuttur.
Okulumuz Erzurum İl Merkezinde, Üniversite Kampüsü ile komşu bir yerleşkededir.