ERZURUM / YAKUTİYE - Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ara

Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim süreci, okullardaki sınavlar ve yarıyıl tatili takvimiyle ilgili Bakanlığımız tarafından bazı düzenlemeler yapılmıştır.

Ara

Okulumuzda Hedef-2021 projesi doğrultusunda oluşturulan Performans Değerlendirme Sınav Takvimimiz ekte sunulmuş olup tüm 12.Sınıf öğrencilerimize duyurulur.

Ara

Okul Rehberlik Servisimiz tarafından öğrencilerimize Covıd 19 döneminin dünyayı ve insanlığı nasıl etkilediği konusunda bilgilendirme semineri verildi. Okul Rehber öğretmenimiz Pınar ATMACA tarafından uzaktan eğitim yoluyla verilen seminerde öğrencilerimizin uzaktan eğitim sürecinde motivasyonları ve zaman yönetimi konusunda da bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca öğrencilerimize mesleki rehberlik de yapıldı. Öğrencilerimiz için verimli olan bu seminer için okul rehber öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ara

Pandemi nedeniyle okuldan uzakta olan öğrencilerimiz evde saksıda çiçeklerini ve bitkilerini yeşertmeye devam ediyor. Okul özlemi içerisinde yetiştirilen bu çiçekler, yüz yüze eğitim başladığında okulumuza açmaya devam edecektir. Uygulamaya katkı sunan, yeşil ve çevre dostu tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda öğrenim gören tüm öğrencilerimize yardımcı kaynak bağışında bulunan ÖNDER İmam Hatipliler Derneğine ve Deniz Feneri Derneğine yaptıkları bu anlamlı katkı için okulumuz olarak teşekkür ederiz.

Ara

Üniversite Hazırlık Çalışmalarımız ve YKS Süreci Hakkında öğrencilerimize bilgilendirme toplantısı yapıldı. Ayrıca Müdür Başyardımcısı Abdullah KALKAN tarafından YKS Yolunda emin adımlarla yürüyen öğrencilerimizin takibini ve motivasyonunu sağlayabilmek, uzaktan eğitim sürecimizin işleyişi hakkında bilgilendirme yapmak amacı tüm 12.Sınıf velileri telefon ile aranarak HEDEF-2021 çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Kas

Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi mevsim şartlarının da etkisiyle artan Covid-19 salgını sebebiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında alınan karar gereği 20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmî ve özel örgün eğitim ile hayat boyu öğrenme kurumlarındaki tüm eğitim ve öğretim faaliyetlerine 20 Kasım 2020 - 04 Ocak 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim yoluyla devam edilecektir.

Bu kapsamda uzaktan eğitim sürecinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla okul idaremiz tarafından yapılan planlama doğrultusunda zümre öğretmenlerimiz ile değerlendirme toplantılarımız devam ediyor. Tüm zümre öğretmenlerimiz belirlenen gün ve saatlerde okula gelerek yüz yüze yapılan bu çalışmalara katılmakta, ayrıca sınıf defterlerini işlemektedirler.

Kas

Milli Eğitim Bakanımız Ziya SELÇUK uzaktan eğitim sürecinin detaylarını açıkladı. Konu ile ilgili detaylara aşağıdaki yazıdan ya da internet adresinden ulaşılabilir.

Kas

Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmenlik unvanını kabul ettiği bu anlamlı günde tüm değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyoruz.

Ayrıca okulumuza önemli hizmetler veren ve yaş haddinden dolayı emekliye ayrılan Muhammet Sıddık Esengün'e de okulumuz adına teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda 2020-2021 YKS EYLEM PLANI çerçevesinde 16 Kasım Pazartesi günü 10:00-12:30 saatleri arasında 12.Sınıflara yönelik olarak TYT Deneme Sınavı yapıldı. Deneme sınavı pandemi kurallarına riayet edilerek maske ve sosyal mesafe çerçevesinde yapıldı. Sonuçlar EBADERS sayfasından paylaşılacaktır.

Ara

Okulumuzda HEDEF-2021 Projesi ve YKS Eylem Planı kapsamında 16-22 Kasım tarihleri arası ara dönem ve 22 Ocak - 7 Şubat tarihleri arası yarıyıl tatili kamp çalışma programı hazırlanmış olup 12.sınıf öğrencilerimize sunulmuştur. Okul Rehberlik Servisi ve akademik takip komisyonu koordinesinde hazırlanan çalışma programının takibi uzaktan eğitim yoluyla eğitim koçu öğretmenlerimiz tarafından yapılacaktır.

Kas

Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK ara tatil tarihleriyle ilgili açıklama yaptı. Öğrencilere müjdeli haberi duyuran Bakan Selçuk, 16-20 Kasım tarihleri arasında ara tatil yapılacağını açıkladı.

Kas

Aziz milletimizin gönlünde güzide bir yer edinmiş olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalin 82. Yıldönümünde şükran ve minnetle anıyoruz.

Atatürk'ün öncülüğünde, milletimizin gönül birliğiyle inşa ettiği "Milli Mücadele Ruhu", üzerimize oynanan tüm kirli oyunları bozmuş ve devletimizi hedeflerinden asla geri bıraktırmamıştır. 1923'te kurulan devletimiz, "Milli Mücadele Ruhu" içerisinde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine hızla yürümektedir.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Milli Mücadelenin tüm şehit ve gazileri ile vatan, millet ve kutsal değerlerimiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Kas

Bakanlığımızın ilgili yazı ve talimatları neticesinde okulumuzda 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı 1.Dönem 1.Ortak Yazılı Sınavlarımız uygulanmaya başladı. Yazılı ve uygulamalı sınavlarımız yüz yüze ve pandemi kurallarına uygun bir şekilde sınıflarımızın bölünerek hazırlanan oturma düzenine göre uygulanmaktadır.

Okul ailemiz adına tüm öğrencilerimize sınavlarda başarılar dileriz....

Kas

Okulumuzda 5 Kasım Perşembe  günü 13:10 - 15:25 saatleri arasında DYK kurslarına devam eden öğrencilere yönelik TYT deneme sınavı yapıldı. Deneme sınavı pandemi kurallarına riayet edilerek gerçekleştirildi.